bon-bon

Kávé krémes bonbon

Hozzávalók:
10-12 darabhoz
– 15dkg tejcsokoládé
– 1dl presszó kávé
– 2ek porcukor
– 4 ek mascarpone
Elkészítés:
1. Kávékrémhez sűrűre főzzük a kávét a porcukorral , majd a mascarpone hozzáadásával lágy krémet keverünk belőle.
2. Az étcsokoládé 2/3 gőzfelett felmelegítjük , majd hozzákeverjük a maradék étcsokoládét is. (Így temperáljuk, ennek köszönhetően lesz a bonbonunk felülete szép fényes)
3. Egy tetszőleges szilikonformát kiöntünk csokoládéval, majd a maradékot visszacsepegtetjük az edénybe.
4. Hütőbe tesszük dermedni.
5. A kihütött bonbonhüvelyekbe belenyomjuk egy habzsák / vagy kanál segítésével a kávés krémet és ismét betesszük a hűtőbe.
6. A maradék csokoládét vissza tesszük gőz fölé melegedni, majd a bonbonok tetejét lezárjuk vele.
7. Egy hablapát vagy spakli segítségével lehúzzuk róla felesleges és újra hütőbe pihentetjük a kávékrémes bonbonokat.
8. Amikor teljesen kihűlt , egyszerűen csak kipattintjuk a formából.