Miért az espresso az olasz kávék királynője?

Az olaszok nem kávéznak, az olaszok valósággal rajonganak a kávéért.
De mitől lesz egy kávé hamisítatlan olasz tökéletesség egy csészébe zárva?
A pörköléstől.
Mivel az olaszok csak úgy, mint sok minden másban a kávézásban is a tökéletesre törekszenek, egyedi módon pörkölik, érlelik és keverik kávébabokat.

Bár a származását tekintve az alapanyag a világ minden tájáról érkezik, mégis rengeteg pörkölő manufaktúrájuk van, ahol tökéletesítik az eljárásaikat a tökéletes végeredmény érdekében!

Miért pont az espresso lett az olasz kávék királynője?
Mint már azt korábban írtuk, az olaszok valósággal élnek halnak a minőségi kávéért és természetesen ehhez elengedhetetlen a minőségi alapanyag.

Ha megvan a tökéletes termelő, indulhat az évtizedeken keresztül tökéletesített pörkölés, érlelés és keverés, a végeredmény pedig egy kis csésze espresso-ban teljesedik ki igazán!

Az espresso pedig nem hazudik, rögtön elárulja, ha akár az alapanyag, akár a pörkölési folyamat nem megfelelő.

Bristot Caffe