Amit a Bristot-ról tudni érdemes…

“Hegyeink formálták jellemünket – őszinte, szorgalmas, becsületes. Azokat az álmokat tartjuk meg, amelyeket meg tudunk valósítani. Identitásunk szilárd sziklából született, és az ott élő emberek erejével bír.”

A Bristot vállalat a Dolomitok szívében született. A hegyekben való élet azt jelenti, hogy minden mozdulat erőfeszítést igényel, ezért gondosan kell megválasztani. Elkötelezettséget és mindennapi készségeket igényel, de a felfelé mutató horizont arra is megtanítja az embereket, hogy nagyot álmodjanak, és keményen dolgozzanak e célok eléréséért. Itt az emberek szenvedélyt fektetnek mindenbe, amit tesznek.

A nagy felfedezések iránti szomjúságunk és a kiválóságra való törekvésünk az, ami mindig előre visz minket. 1919 óta járjuk a világot, hogy a legjobb alapanyagokat szerezzük be, és fejlesszük tudásunkat és képességeinket. A legkiválóbb alapanyagokat szerezzük be a világ minden tájáról és hozzuk a Dolomitokba, ahol 5 minőségellenőrzési lépésen mennek keresztül a pörkölő üzemtől egészen a csészéig.

  • A legmagasabb nemzetközi szabványokhoz tartjuk magunkat, hogy garantáljuk kávénk minőségét.
  • Kezdve a babok származási országától, egészen a szakértőink által végzett heti minőségellenőrzésekig, amelyekkel a keverékeinket ellenőrizzük.
  • Kávénk minőségének garantálása érdekében a legmagasabb nemzetközi szabványokat követeljük és tartjuk be.
  • Kávéink értékelésekor figyelembe vesszük: a kávébab származását, a szüret évét, a körülményeket, az alakot, a sűrűséget.
  • Pörkölés folyamán alakítjuk ki és finomítjuk keverékeink aromáját.

A Dolomitok lábánál egyedülálló, érintetlen természeti környezetben található pörkölő üzemünk, amely a tradicionális kézművesség és a modern ipari termelés ideális kombinációja.

Filozófiánkkal támogatjuk a helyi tehetségeket és ápoljuk közösségünket, miközben óvjuk a környezetet. Ezt a sokoldalú közösséget kávétermesztők, kutatók, szállítók, kóstolók, baristák és a jó kávé szerelmesei alkotják. Egy nagyszerű közösség társulat, amelyet a Bristot iránt érzett odaadás és a szeretet egyesít. Hiszünk abban, hogy a szenvedély a kiválóság hajtóereje.

Szenvedélyünk napról napra egyre nő, és ma már több mint 65 országban élvezik a Bristot kávét. Ez a szenvedélyünk több, mint 100 évvel ezelőtt kezdődött.
1919-ben Domenico Bristot, egy fiatal fiatalember nagy tudásszomjjal Bécsbe utazott, ahol a bécsi kávéházak hangulata magával ragadta.

A kávé csábító illata közepette élénk eszmecserék zajlottak. Domenico Bristot-nak, akit teljesen elbűvöltek a Bécsben tanultak, látomása támadt.

Visszatért Belluno-ba, szeretett hegyei közé, ahol elszántsága, ügyessége és álmodozó bátorsága hozzáadódott ehhez a vízióhoz, és valósággá vált:

Megszületett a Bristot Pörkölő Vállalat.