Bio kávé? Mégis hogyan lesz egy kávé bio?

A környezetvédelem a mai világban egy folyamatos napirenden lévő téma, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt időszakban nem fordítottunk kellő figyelmet a bolygó erőforrásainak megóvására és/vagy pótlására.

Ennek már egyre egyértelműbb jelei vannak, nem csoda, hogy a tudósok és jövő kutatók felváltva kongatják a vészharangokat annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a probléma fontosságára. Egyik fő “tünete” az éghajlatváltozás, ami a világ minden táján érzékelhető: olvadnak a jégtáblák, megdőlnek a melegrekordok, és természeti katasztrófák érik egymást, ez pedig szorosan összefüggésben van a környezetszennyezéssel.

Az éghajlatváltozás komoly hatást gyakorol az egész világra, és mára már elfogadott tény, hogy ezen csak közös összefogással lehet változtatni, mégpedig úgy, ha új alapokra helyezzük a világ működését annak érdekében, hogy mihamarabb elérjük többek között a karbonsemlegesség állapotát. A környezettudatos gondolkodás szerencsére egyre nagyobb teret hódít magának, miért ne lehetne a kávézás is ilyen?

fairtrade kávé

A Bristot Caffé-nál a kávézás és a környezettudatos gondolkodás nem zárják ki egymást, sőt, ha a Bristot Bio-Organic termékei közül választasz, akkor kifejezetten támogatod a bolygónk védelméért folytatott küzdelmet.

BRISTOT BIO-ORGANIC KÁVÉK

Talán még nem hallottál róla, de létezik olyan kávékeverék, amely az egészséges és környezettudatos életstílus követőit hivatott elvarázsolni. Az “Organic-bio” minősítés azt jelenti, hogy cégünk garanciát vállal a Bristot Bio kávé természetes alapanyagait illetően, valamint arra is, hogy a termékek természetes eljárásokkal készülnek, amelyek védik a környezetet és biztosítják a biodiverzitás magas szintjét.

A biogazdálkodás nemcsak fenntartható, hanem magas minőségű kávét ígér a fogyasztónak: egyedülálló és összetéveszthetetlen aromás ízt, amely az ókori világból és a gyümölcsök természetes jóságából inspirálódott.

MILYEN ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK?

A Bristot első teljesen bio keveréke egy édes és krémes kávé. A mosott és szigorúan magasan termesztett közép-amerikai és kolumbiai babok friss dohányos és vaníliás jegyeket adnak, egy csipetnyi mézzel és kifinomult savassággal. Népszerű Arabica-választás az espresso és a tejeskávé kedvelői körében. Ebben a cikkben korábban arról írtunk, hogy mi a különbség az Araciba és a Robusta kávé között. Ha nem tudod, melyik típus passzol hozzád jobban, akkor érdemes elolvasni. 

Az egyedülálló és tiszta bio kávé, Az UNESCO világörökség részét képező Dolomitokban pörkölt és a szennyezetlen tiszta levegőjéről híres nemzeti parkban lehűtött keverék. Ez az egyedi eljárás tökéletesen tükrözi a Bristot történelmét, melynek alapítása ezen az egyedülálló helyen, a Dolomitok lábánál az olasz Belluno térségen történt 1919-ben.

A Fairtrade hozzájárul a tanúsított termelők fenntartható fejlődéséhez azáltal, hogy igazságosabb kereskedelmi feltételeket, társadalmi változásokat és környezetvédelmet tesz lehetővé.

Ezek a kávék Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkeznek, auditált termelőktől származnak. A papír csomagolás úgy lett kifejlesztve, hogy megtartsa e magas minőségű Közép-Amerikai kávé keverék tökéletes gyümölcsös aromáját. Az egyedülálló, összetéveszthetetlen stílusa tükrözi a természet esszenciáját és színeit…

Bristot Bio őrölt és szemes kávé 

Kivételes íz és aroma jellemzi ezt a keveréket. Ez a bio tanúsítványos kávé megtestesíti Paolo Sari séf filozófiáját: versenyképesség, átláthatóság, gondos kiválasztás, a természet és a fogyasztó tiszteletben tartása. Bristot biokávéját a világ egyetlen tanúsított bio Michelin csillagos séfje és a Bio Chef Global Spirit Association választotta ki.

Bristot Bio Kapszula 

Doboz tartalma: 10db Nespresso kompatibilis kapszula.A kapszulák 12 hét alatt 100%-ban komposztálódnak. A legfinomabb mosott közép-amerikai Arabica kávéőrleményt kínálják, mely rendkívül kifinomult tulajdonságokkal rendelkezik. Kóstolás során diós aromák egyből fellelhetőek, amelyet enyhe kakaós és vaníliás jegyek követnek.

Intenzivitás: 7/10