Itt a nyár: rázd fel magad néhány izgalmas kávé recepttel
A kávé egy imádnivaló ital önmagában is, de rengeteg módon tehetjük még izgalmasabbá. Elég egy kis fagylalt, kókusz szirup vagy némi tonic és máris kész egy ízletes remekmű. Amellett, hogy milyen finom, számos jótékony hatása van, amiről már korábban is írtunk. Hoztunk már nektek néhány érdekességet is, többek között a Barahona AA kávéról, a Single Origin termékekről és persze arról is, hogy inkább robusta-t vagy arabica-t fogyassz. Ezúttal pedig 5 korábbi receptünket gyűjtöttük egybe, amit érdemes kipróbálnod a nyári napokon!
Ha az a típus vagy, aki nem szeretne lemondani egy erős espresso hatásáról, de szívesen adnál neki még egy kis cukor löketet is, akkor ez a recept neked szól:
1.COOKIE CLOUD
Hozzávalók:
- 1 espresso, 25 ml
- 20 ml Csokoládészirup
- 5 jégkocka
- 120 ml friss tej
Töltsük meg a poharat jéggel, keverjük össze az eszpresszót a sziruppal, és töltsük a pohárba. Használjunk bárkanalat a keveréshez. Öntsük fel hideg tejjel, díszítsük keksszel és kakaóporral. Csokis sütivel tálaljuk.
A kókusz szerelmesinek egy kihagyhatatlan finomság, főként nyáron! Hűsít és csábító ízével garantáltan rabul ejt.
2.BOUNTY
Hozzávalók:
- Kókusztej 100 ml
- 1 eszpresszó 25 ml
- 5 jégkocka
- 1 evőkanál Nutella
A Nutellát kenjük szét egy csészealjban, és fejjel lefelé állítsuk bele a poharat. A cél, hogy a pohár pereme egyformán krémes legyen mindenhol. Tegyük majdnem tele jéggel és kókusztejjel, majd töltsük rá a sziruppal már bekevert espresso-t. Pörkölt kókusz szirmokkal vagy kókuszreszelékkel tálaljuk.
Vannak, akik a kávéért rajonganak és vannak, akik a fagylaltért. Ha pedig ennek a két csoportnak a metszetében állsz, akkor ezt ne hagyd ki!
3.FRAPPUCCINO
Hozzávalók:
- 1 espresso shot 25-30 ml
- 1-2 gombóc vaníliafagylalt
- 2 evőkanál tejszín
- 2-3 jégkocka
- 150 ml zsíros vagy sovány tej
Tegyük az összes hozzávalót egy turmixgépbe, és turmixoljuk legalább 20 másodpercig, amíg lágy és világos nem lesz! Tejszínhabbal és kakaóporral vagy csokoládé darabokkal díszítve tálaljuk.
Egy igazi klasszikus, ami remek alternatíva a nyári forró napokon, ugyanakkor ha megfelelően készíted az alapjául szolgáló espresso-t, akkor garantáltan ébren is tart egész nap!
4.COLD LATTE MACCHIATO
Hozzávalók:
- 1 espresso shot
- Tej (növényi alapú vagy zsíros), legalább 150 ml
- Jégkockák
- Gőzölt tej
A jégkockákat és a tejet a pohárba tesszük, a tetején kb 4 cm helyet hagyunk a tejhab és a kávé számára. Egy kancsót megtöltünk tejjel, és gőzpálcával felhabosítjuk, kb 15 másodpercig, amíg szép egyenletes állagú lesz. Óvatosan a pohárba öntjük a kávét, majd kanállal rátesszük a tejhabot.
Azt a receptet az igazi gourmet-knak ajánljuk. A mentaszirup különösen izgalmassá teszi! Próbáljátok ki bátran, ha szeretitek a kesernyés ízeket!
5.COFFEE TONIC
Hozzávalók:
- 1 espresso ristretto, 15ml (erős zamatú)
- Mentaszirup, 15ml
- Tonic, 1 üveg, 180ml
- Zúzott jég
Töltsük meg a poharat jéggel, öntsük rá a szirupot, adjuk hozzá a tonikot, végül öntsük az eszpresszót a tetejére, hogy szépen elkülönülő réteget adjon! Díszítsük narancshéjjal vagy -szelettel, és mentaággal. Készülhet Sprite-tal vagy szódavízzel is, a nagyobb szénsavasság érdekében.
A fenti receptekből egyértelműen kiderül, hogy kávézásra tekinthetünk úgyis, mintha valamiféle édességről, desszertől lenne szó. Ehhez a Bristot Caffe minőségi olasz kávéi tökéletes alapul szolgálnak. A Dolomitok lábánál, Bellunóban fekvő pörkölő üzemünk 1919 óta működik, és az évek során a kategóriája egyik legkiválóbbjává vált. Mindig figyelmet fordítunk a megújuló stílusok és technológiák alkalmazására, ezzel igazodva a folyamatosan változó igényekhez. Mindebből kifolyólag márkánk magas minőséget képvisel, legyen szó szemes, őrölt vagy kapszulás kávéról.